Met oorkleppen op over de Everglades!
Hallo allemaal!

Vandaag is het verhaal wat vroeger op de site. Het is hier nu bijna 5 uur. Vanavond willen we naar een outlet hier in de buurt waar we nu zijn en dan hoeven we erna het verhaal niet meer te doen, scheelt weer.
Vanmorgen zijn we richting de Everglades gereden. We waren rond half 9 in Everglades City. Daar wilden we een airboat tour gaan doen. Gelukkig zitten er daar zat van om uit te kiezen. Van te voren hadden we er al eentje gekozen omdat we daar goede verhalen over gehoord hadden. Om 9 uur zou de eerste boot gaan en tijdens het wachten hebben we in de kleine giftshop gekeken. Ook hadden ze er een kleine alligator!
Onze kapitein Shannon kwam precies op tijd aan en samen met een Zweedse familie met vader en moeder en 2 zonen gingen we de boot in. De Zweedse familie had hun tong denk ik thuis laten liggen want de hele weg hebben ze niks gezegd, gelukkig was de bestuurder wel erg gezellig! Ook was het wel fijn dat het kleine bootjes waren waarmee we gingen. We hebben bij andere maatschappijen grotere gezien waar je soms met meer dan 10 mensen op zat. Dan vonden we dit toch leuker.
Toen we weggingen, voeren we eerst langzaam langs wat woonhuizen. Al gauw zagen we een alligator en zelfs een manatee (zeekoe)! Daarna ging het gas erop en gingen we erg hard, heel erg gaaf! Dan gingen we weer door een wat nauwer stukje en wat langzamer. Het geluid was erg hard en gelukkig hadden we dan ook oorkleppen op! Door wat grotere wateren maakte hij scherpe bochten, leuk!

We hebben weinig wildlife gezien verder. Maar die zijn ook wel weg als er zoveel geluid aankomt! We vonden het wel heel erg gaaf om te doen en het een x meegemaakt te hebben!
Daarna de auto weer in en toen zijn we op weg gegaan richting Shark Valley, in de Everglades. Het was ongeveer een klein uurtje rijden maar dat was zo voorbij. Het was natuurlijk weer erg gezellig in de auto

Bij Shark Valley ging precies de tramtour weg dus we waren gelukkig op tijd. Anders zou de volgende pas 2 uur later gaan en daar zouden we niet op gewacht hebben. De tram rijdt over een 12 km lang pad richting een uitzichttoren, daarna 12 km weer terug. In totaal zouden we 2 uur weg zijn. Eventueel kan dit pad ook gefietst worden maar in 35 graden zagen we dat niet zo zitten..
De tram reed door een deel van de Everglades wat erg mooi was! Onderweg zagen we veel vogels en wat schildpadden. Ook werd er veel verteld over de natuur in de Everglades. Na een uur waren we bij de uitzichttoren waar we een mooi uitzicht hadden. Daarna 12 km weer terug en daar zagen we eindelijk een alligator! Dat is gelijk ook de enige die we in de Everglades gezien hebben..

We zijn na deze tour doorgereden richting de Florida Keys. Nu zijn we daar vlakbij, in Florida City. Morgen rijden we door naar Key West duszon, zee en strand!
Het is hier heel de dag al warm geweest en morgen wordt dat het als het goed is ook met misschien wat regen aan het eind van de dag.
Wij gaan nu wat winkelen en ergens wat eten, tot gauw!
Liefs Wilco & Amanda
HI LUITJES EINDELIJK WEER EENS EEN BERICHTJE VAN ONS, zijn vandaag in frankrijk aangekomen . HEBBEN NU EVEN WAT FOTO.S BEKEKEN . HIER KAN JE MAKKELIJK INTERNETTEN
HOE GAAT HET MET JULLIE DAAR IN DE USA
MORGEN GAAN WE NOG WAT VERHALEN LEZEN VAN JULLIE REIS