Wilco & Amanda's honeymoon naar de USA!

See you later alligator

Hello!

Zijn we dan weer na een warme dag!

Cool

Vandaag is wat anders gegaan dan dat we in de eerste instantie dachten. Toen we gisteravond en vanochtend de weersvoorspellingen bekeken, bleek dat het smiddags zou gaan regenen in New Orleans. En wij zouden dan de tour door het moeras hebben. Vanmorgen vroeg hebben we gebeld met het bedrijf en we konden ook de tour om 9 uur doen, we moesten dan half 9 aanwezig zijn. Aangezien het toen al half 8 was en we nog een half uur moesten rijden, was het even erg opschieten en haasten! Nog even op onze auto wachten bij het hotel (valet parking) en we konden op weg! Precies op tijd kwamen we aan. We moesten nog even wachten en toen gingen we met in totaal 15 mensen een boot in waarmee we door het moeras zouden varen.

Het was echt onwijs gaaf! En al na 5 minuten zagen we de eerste alligator!

Surprised
De kapitein had worstjes bij zich die hij voerde aan de alligator. Echt gaaf om te zien! Ook konden we ze marsmellows geven want dat schijnen ze erg lekker te vinden. Daarna zagen we er nog een paar zwemmen. We voeren door en zagen zo veel mooie vogels en de omgeving was prachtig! Echt waarzinnig mooi! We gingen ook door een heel dicht moeras wat ik iets minder leuk vond aangezien er ook slangen leven natuurlijk. Maar gelukkig heb ik die niet gezien..
De kapitein was erg aardig en vertelde veel. Hij woonde al zijn hele leven aan het moeras en toen hij jong was, ving hij al kleine alligators en slangetjes.

Op een gegeven moment kwamen we bij een breder stuk en daar zwom Big Al, de grootste alligator die rondzwom in het moeras. Sommige alligatoren hadden namen gekregen door de mensen die rondom het moeras woonden. Wat een groot beest zeg! Toen hij voor langs kwam zwemmen, vond ik het toch wat minder leuk..Maar wel erg mooi om te zien! We zagen nog een aantal paar zwemmen toen we terug gingen naar het beginpunt. De hele tour was echt heel erg mooi om te doen, echt een hele mooie omgeving. Gelukkig hadden ze hier nog weinig last van de olie.

We gingen weer verder op weg richting Biloxi. We hebben hier geen hotels gereserveerd dus we zouden wel kijken tot hoever we zouden rijden. Op een gegeven moment begon het te spetterenen werden de wolken donkerder. We waren toen voorbij Biloxi, bij Daphne in de staat Alabama. We besloten hier een hotel te zoeken maar dat was nog niet zo makkelijk. Bij verschillende hotels die we binnengingen, kregen we te horen dat ze vol zaten. Door de olieramp zijn er hier extra veel mensen van bedrijven enz. die meehelpen op wat voor manier dan ook. Ze adviseerden ons verder te rijden en zodra we hotels zagen langs de snelweg, het hier te vragen. Dat maar gedaan maar bij de eerste afslag weer bij een paar hotels geweest maar alles was vol. Weer wat verder op de snelweg en toen kwamen we bij een motel aan waar we het ook probeerden en hier hadden ze gelukkig een kamer! Het motel is wel wat luguber (tenminste, dat dachten we eerst maar het blijkt wel mee te vallen) en is wel wat verouderdmaar gelukkig wel schoon.

Op een gegeven moment was het weer droog en de warmte was er niet minder om geworden. Het is van smorgens vroeg tot savonds laat gewoon 35 graden. We besloten wat te gaan rijden in de omgeving van het plaatsje en na een half uurtje kwamen we aan bij de zee! Eindelijk de zee! We zitten nu bij de Gulf Shores, een populair vakantiegebied in Amerika. De stranden zijn prachtig, spierwit zand wat knispert als je erop loopt. De zee zag er hier nog olievrij uit maar toen we later onze voeten afspoelden van het zand, zat er wel wat olie aan onze voeten. En als je goed keek, waren er wel wat vlekken. Maar er was nog wel in de zee te zwemmen. Nog steeds is het hier een groot probleem. Obama heeft net een toespraak gehouden erover en het is hier het gesprek van de dag. Waarschijnlijk zullen we er nog wel meer van gaan merken nu we langs de hele kust gaan rijden. Het toerisme is hier ook een stuk minder dan voorheen, terwijl de mensen hier daarvan leven.

We hebben even heerlijk op het strand gelopen en zijn met onze voeten in de zee gestaan. De zee was gewoon warm. Er stond een lekker windje wat wel even lekker was. Daarna zijn we terug gereden naar ons hotel en onderweg hebben we bij een restaurantje wat gegeten waar we een iets te heet voorgerecht hadden

Tongue out
Gelukkig hoef je je glas hier niet leeg te drinken of er staat al een nieuwe. Heet zeg! Verder heerlijk gegeten.

Nu zijn we weer terug in het motel en ook hier zit het helemaal vol. Morgen gaan we op weg richting Florida. De voorspellingen zijn weer niet al te goed maar vandaag is het op de regenbui na, verder wel heerlijk weer gebleven dus daar gaan we maar vanuit.

Tot morgen weer!

Liefs, Wilco & Amanda