Feeling hot in the Big Easy
Hallo allemaal!
Zoals de titel al zegt, het is hier warm, erg warm! Vandaag was het overdag 45 graden en geen zuchtje wind. Het is nu avond en zelf nu is het nog erg warm en koelt het nog niet erg af.

Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan want we hoefden niet vroeg weg. We waren nog maar een half uurtje bij New Orleans vandaan. Toen ik de tv aanzette, bleek dat NL net aan het voetballen was. We hebben dus vanmorgen vroeg even voetbal zitten kijken, was wel even leuk en gelukkig hebben ze gewonnen! Eigenlijk was het plan om een bezoek te brengen aan een katoenplantage. Maar het zou een uur extra rijden zijn en door de warmte hadden we er eigenlijk weinig zin in. Dus gelijk maar op naar New Orleans.

Na een half uurtje waren we er en zijn we naar ons hotel gegaan. Gelukkig konden we al inchecken en we hebben een mooie kamer op een hoek met veel ramen. Alleen jammer dat een kant uitzicht heeft op een muur. Omdat het pas rond negenen was, hadden we nog de hele dag in the Big Easy zoals de stad genoemd wordt. We zijn wat rond gaan lopen door het French Quartier. New Orleans is een stad met veel Franse invloeden en de wijk French Quartier is het bekendste daarvan. Nadat we wat rondgelopen hadden (warm!), zijn we een ritje gaan maken met een kabeltram door de stad heen. De tram ging over een lange laan met mooie grote bomen en victoriaanse huizen, erg mooi! In de tram zat geen airco en het was dus erg warm. Bij het eindpunt zijn we weer terug gegaan en na anderhalf uur waren we weer terug bij het beginpunt. Toen sliepen we zowat want het was zo warm.
We zijn ergens wat gaan eten en toen de kaartjes op wezen halen voor onze tour door de stad. We zouden met een bus een rondrit maken door de stad. Dit omdat we niet zo lang in de stad blijven en we zo toch een hoop zien. Het zou nog een uur duren voordat de bus zou vertrekken dus we zijn wat gaan drinken bij een van de vele foodcourts. Wezagen zo een grote stoombootvertrekken, erg mooi.
Om 3 uurkwam de bus en begon onze rondrit. De bus reed door wijken die door de orkaan Katrina getroffen zijn in 2005. Heel bizar om te zien want hele wijken staan gewoon nog leeg. Die mensen zijn nooit meer teruggekomen. De chauffeur vertelde een hoop over de orkaan en de verwoesting ervan. Wel erg interessant. Sommige huizen waren opgeknapt en weer bewoond maar vele waren kapot en leeg. Op de huizen stonden een aantal cijfers en tekens. Dat betekende dat de huizen in 2005 waren doorzocht, hoeveel mensen er gevonden waren en nog wat informatie. Zo wisten de autoriteiten en andere hulpteams dat er iemand was geweest. Het was wel apart om te zien, ook omdat we zo een beeld kregen van wat voor verschrikkelijks er toen gebeurd is en hoe de mensen er vandaag de dag nog mee geconfronteerd worden. Heel bijzonder.

Daarna reden we door andere wijken van de stad. De stad zelf is echt heel erg mooi. Inderdaad niet zo Amerikaans maar veel met Europese invloeden. Gaaf om te zien! En het is hier heel mooi groen. De stad is gebouwd op een moeras en dat houdt in dat de huizen om de paar jaar gerestaureerd moeten worden omdat ze verzakken. Ook wegen worden om de paar jaar weer opnieuw geasfalteerd.
We stopten bij een begraafplaats. New Orleans heeft een aantal grote begraafplaatsen. Deze zijn bijzonder omdat de mensen hier boven de grond begraven worden. Je ziet dus grote (voornamelijk) witte betonnen huisjes waarin de families bij elkaar begraven worden. Als er iemand overleden is, wordt het huisje opengemaakt, de resten van de vorige bij de rest van de overledenen in het huisje gegooid en de nieuwe kist gaat er weer bovenop.
Na 2,5 uur hadden we veel gezien. Maar ondertussen waren we het ook helemaal zat. In de bus zat wel airco maar de bus kreeg het niet aan geaircood met al de mensen aan boord. Het was bloedheet en we wisten niet meer hoe te zitten. Toen we de bus eindelijk uitstapten, was het zowat nog koeler buiten dan in de bus. We liepen naar ons hotel en toen we net op onze kamer waren, ineens regen! En wat voor regen, kei- en keiharde regen! Met onweer erbij. Echt zulke harde onweer hadden we nog nooit gehoord.

We zijn toen naar Bourbon Street gelopen. Dit is een bekende straat in de stad met veel barretjes, neonlichten, restaurantjes enz. Het uitgaansgebied van de stad zeg maar. Ook zijn er hier enkele stripclubs en soms was ik Wilco ineens weer kwijt omdat die ergens stond te kijken. In de deuropeningen van sommige tenten stonden er schaarsgeklede vrouwen waarvan sommige gymnastiekoefeningen aan het doen waren in de deuropening! Heel flex. Verder veel mensen op straat, veel gezelligheid.

Morgen zijn we de hele ochtend nog in de stad. Daarna een klein uurtje rijden naar Slidell waar we een boottour door het moeras gaan doen. Daar hebben we wel heel veel zin in! Hopelijk blijft het weer goed want morgen schijnt het wat minder te worden met regen. Hopelijk valt het mee.
Weer bedankt voor jullie reacties. We zijn elke dag vlug aan het kijken of we al reacties hebben. Vaak hebben we geen fut om nog aparte mails te sturen naar iedereen maar we vinden jullie reacties wel erg leuk! Bedankt!
Goedemorgen alvast, wij gaan zo lekker slapen!
Liefs Wilco & Amanda
Zo, nu eens even tijd voor een kort berichtje....zo jullie verhalen te lezen, genieten jullie heerlijk !!! Is ook erg leuk om jullie zo te kunnen volgen !!!
Al zitten jullie nu op de helft....we blijven het volgen
Geniet van elkaar en alles er om heen
Gr van uit het zonnige Westland (waar wel een donkere lucht hangt hahahaha) Goed voor de plantjes...zullen we maar denken
Doeiii
zooooooooo warm bij jullie!!!! Hier laat het zonnetje zich af en toe wel zien, soms ook een stevig windje... prima temp maar gelukkig lang niet zo hot als bij jullie.. want je weet dat zulke temperaturen niet weggelegd is voor Nederland! ;-)
Gister de 1e wedstrijd NL geweest dus de oranje koorts is in volle gang!! We blijven volgen, jullie blijven genieten! :-) Kussies!
ha wat is het heet bij jullie het laatste nieuws heeft ik allemaal gelezen weer bij patries foto's bekeken jullie zien nog is wat hier is het af en toe zon 16 graden groetjes ma enpa die aan het krenten is kusjes
He, Wilco, je krijgt wat je verdient he. Lekker warm dus. Laat Lianda het maar niet horen. Die zit in Barcelona en daar was het vandaag slecht weer....
Indrukwekkend wat jullie allemaal hebben gezien deze dag. Goeie reis verder en geniet er van!!!
Groetjes van Marjan xxx
Hallo Wilco en Amanda ik gaat er iede avond voor zitten om het nieuws te lezengeweldig hoor zo veel nieuwt te ontvangeb en te zien jullie kunnen van de bomen het bos niet e beginnenee tebemeer zien zeker. daar om is het goed om alles vast te leggen. en nu het weer het is nog steets pruime weer 17 a19 graden met wint kracht .5 gewoon koud iede re keer dus geniet maar lekker van de warmte hier is het prut/////nog heel veel plezier en ook nog iets vanCor het is niet goed morgen gaan z
dus die vrouwen doen daar ook allemaal aan pilates ??
het is hier nog steeds herfst ik zou maar 3 weken bij boeken .....
hallo wilco en amand ik zit weer bij patries alles weer gelezen en foto's gezien erg mooi geniet maar lekker we gaan zowat aftellen groetjes en kusjes van ons allemaal.
Ook van patries de groetjes. Erg bijzonder, die Tillandsia in het echt zien groeien! Maar die krokodillen vind ik wel super gevaarlijk. Ik had niet graag in dat bootje gezeten en je Moeder ook niet.
Veel plezier...
wil en amanda!
hoe is het nou? super zeker?
ik hoop dat je nog veel plezier hebt.
groeten chris
Hallo schatten
Hier even gauw een paar lettertjes van je Pa en Ma!!!
Hier alles oke.
Mooie camping en al veel gezien.
We kunnen op deze camping niet internetten dus vandaar even een klein berichtje.
Van een vriendelijke mevr mochten we even op haar internet en we hebben nu even jullie leuke reizen gelezen.
Zijn we toch even bij gelezen.
Wat beleven en zien jullie onwijs veel!!!!
Leuk hoor..
Geniet van de verdere tour.
En zo gauw we in de gelegenheid zijn hoor je weer van ons,,,,,,
Dikke knuffffffff van vaders en moeders xxxx