Sissend aangekomen in Waterloo
Hallo!
Nou, we zijn veilig aangekomen in Waterloo! Maar de manier waarop was niet helemaal zoals de bedoeling.

Vanmorgen begon alles nog normaal en rond 6 uur werden we wakker. Aangekleed, koffers gepakt en lekker ontbeten in het hotel. Een uurtje later zaten we in de auto. We wilden binnendoor naar Waterloo rijden dus gingen eerst richting Rochester. Rondom Minneapolis was het nog erg druk maar hoe verder we kwamen, hoe rustiger het werd. Het uitzicht was prachtig, heel groen en steeds meer boerderijen.
Onderweg kwamen we natuurlijk weer een aantal John Deere dealers tegen waar we een kijkje hebben genomen. Wilco was weer helemaal blij!

Voorbij Rochester zijn we richting Waterloo gegaan. Hier zagen we nog eenCase dealer (ook trekkermerk) en daar hebben we ook even een kijkje genomen. Maar daar zijn we later voor gestraft denken we..

We waren net gezellig op weg en toen ineens PANG, SSSSSSSsssssssss... Lekke band!

We keken elkaar en moesten gelijk lachen. Auto stilgezet en gelijk gekeken, het was een voorband aan de bestuurderskant. Om ons heen was het doodstil en het uitzicht waren weilanden. Daar stonden we dan, in de middle of nowhere met een lekker band! Een klein stukje verderop zagen we een boerderij staan en we besloten daar maar heen te lopen.Gelukkig zagen we er de humeur wel van in, wat moesten we anders..
Bij de boerderij aangekomen zag het er wat uitgestorven uit.. We probeerden aan te bellen maar er gebeurde niks. Toen maar achterom gelopen en de deur daar zat niet op slot. Zachtjes de deur opengedaan en toen kwam er gelukkig een man aanlopen. We vertelden wat er gebeurd was of vroegen of hij misschien een garage kon bellen die langs kon komen voor onze band. De man belde voor ons maar er nam niemand opbij de garage. Hij besloot zelf maar even een kijkje te nemen bij onze auto. Hij pakte zijn rode Jeep en reed naar onze auto toe. Daar onder de auto gekropen en met een krik onze band er onderuit gehaald. Er zat een scheur in de band en hij kon dus niet meer geplakt worden maar er moest echt een nieuwe onder. Omdat de band groot was, dacht de man (laten we hem maar Jack noemen) dat we het beste naar New Hampton konden gaan om daar naar een garage te gaan om te kijken of ze de band op voorraad hadden.
Euhm... ok... Dus wij, hup mee in de rode Jeep en op weg naar New Hampton. Eerst vonden we Jack een stille man maar onderweg praatte hij honderduit en was het eigenlijk nog best gezellig. Hij vertelde dat hij al heel zijn leven in Fredericksburg woonde, hoe hij hield van het plattelandsleven en over Florida, waar familie van zijn vrouw woonde.
Na een rit van ongeveer 20 minuten kwamen we aan in New Hampton. Daar keek de garage naar de band (die had Jack achterin zijn auto gegooid) maar helaas.. De band had hij niet op voorraad.. Dat zou minstens morgen zijn, maar dat zou niet zo goed uitkomen met onze planning. Als het niet anders had gekund, zouden we geen keuze hebben gehad maar de man bij de garage had nog een ander idee. Ze hadden ook een vestiging in Cedar Falls, een plaatsje naast Waterloo. Daar zouden ze de band ook morgen kunnen hebben dus dan zouden we daar heen kunnen gaan om de band te verwisselen. Nu zouden we dan het reservewiel erop kunnen doen en daarmee naar Waterloo rijden. Nou ja, we hadden weinig keus en volgens de mannen moesten we het zeker redden naar Waterloo, zolang we maar niet te hard zouden rijden. We besloten het maar zo te doen. Morgen hebben we om 11 uur een afspraak om de band te maken met Mick.
En daar gingen we weer in de Jeep richting onze auto. We hadden onze auto achtergelaten met natuurlijk al onze spullen erin (behalve de belangrijke dingen natuurlijk zoals de paspoorten, geld enz) want dat was volgens Jack geen probleem want er was zowat geen verkeer op die weg. En gelukkig stond onze auto nog precies hetzelfde erbij, inclusief de krik en wat spullen die Jack had gebruikt om de band onder onze auto weg te halen. Jack haalde nog wat hout bij zijn huis om onder onze auto te leggen want het thuiskomertje zouden we achter doen zodat we voor wel een goede band zouden hebben. Het was even goed kijken hoe het allemaal moest maar al gauw zaten de banden op de goede plek. Natuurlijk hebben we Jack heel erg bedankt. Waar zouden we geweest zijn zonder hem? Waarschijnlijk ergens in een weiland

Misschien zien we Jack morgen nog, als we weer terug gaan naar Fredericksburg. Daar is dan namelijk het Dairy Day Festival.
De rit naar Waterloo duurde ongeveer nog 3 kwartier en we waren erg blij toen we eindelijk in de buurt kwamen! In Waterloo vlakbij ons hotel zat nog een bandenwinkel. Daar zijn we ook nog even binnen geweest maar helaas hadden zij ook onze band niet. Op zijn vroegst konden ze hem hier woensdag hebben.
Hierna zijn we doorgereden naar ons hotel. Ondertussen was het al in de middag en we zijn eerst eens lekker een broodje wezen eten. Daarna even op onze kamer gezeten en toen nog even de deur uit geweest. Niet zover want ja, dat lijkt ons geen goed idee

We hebben net gegeten bij het Isle Casino, hier was een buffet en het zat hier vlakbij in de buurt. Het buffet stelde niet heel veel voor en de gemiddelde leeftijd haalden we erg naar beneden, het was namelijk senior night

We zijn nu weer terug in het hotel en zijn lekker aan het hangen. Morgenochtend gaan we naar de garage voor de band en eigenlijk zijn we wel een klein beetje zenuwachtig (ok, ik dan, Wilco niet) of ze de band wel zeker zullen hebben. Anders zullen we moeten wachten en eigenlijk kan dat niet omdat dan onze planning in het water valt. Maar als het goed is, moet het goedkomen en moet de band er gewoon zijn. Wel even spannend dus..Verder moeten we de hele tijd erom lachen, het gebeurde gewoon erg grappig!
Nou ja, al met al zijn we nu in Waterloo en als het goed is, gaan we morgen gewoon naar de John Deere toe en komt alles helemaal goed. Jullie horen ervan!
Liefs,
Wilco & Amanda
Hej Amand en Wilco! Na een super mooie huwelijksdag nu een geweldige reis door USA!! Heel erg leuk om jullie te volgen! Wat een auto joh, kick! En je maakt zeker foto's met je nieuwe camera?? Ze zijn super mooi! Hopelijk is alles goed gekomen met jullie band! Beetje improviseren in het program...lekker loslataten! :-) Geniet ervan! xx
He Wilco en Amanda Jeetje wat een dag maar toch wel weer een belevenis om op terug te kijken. Maar s'morgens toch nog een hoop gezien.Zeker Wilco met al z'n tractoren nou geniet er weer van iedere dag weer andere belevenissen Groeten Leo en Anita
Ja ja, gelijk gestraft dat je bij de CIH dealer gekeken
heb. ""A lot of fun at Waterloo""
Groeten.
Hihi,
Ik heb denk ik te veel films gekeken, horror's bij die leuke boerderijtjes..
Vooral toen je stiekem binnenkeek kreeg ik zo'n texas gevoel en zag ik Jack met een hakbijl al aankomen.
Leuk hoor ;-))
Joh, die band is er gewoon, ben benieuwd.
xxx