De huwelijksreis!
Hallo,
Een nieuwe weblogvoor een nieuwe reis!

Net als vorig jaar gaan we dit jaar weer naar Amerika! En natuurlijk houden we weer een weblog bij voor thuis

Deze reis wordt onze huwelijksreis want na ons huwelijk op 3 juni a.s. vertrekken we op 5 juni weer naar de USA. De route wordt wat anders als vorig jaar. We rijden dit x van Minneapolis naar Miami. We rijden zo door het platteland van onder andere Iowa naar St. Louis en Memphis en door de bossen richting New Orleans om daar vanuit de kust te volgen naar Florida waar we van de zon gaan genieten! Hieronder staat de ongeveer-planning.
We vinden het leuk als je ons weer volgt bij onze reis!

Onze vluchtgegevens:
Zaterdag 5 juni KL6059 Vertrek Amsterdam 10.30 - Aankomst Minneapolis 12.15 (plaatselijke tijd)
Zaterdag 26 juni KL9283 Vertrek Miami 12.10 - Aankomst New York 15.15
KL0642 Vertrek New York 18.30 - Aankomst Amsterdam 8.00 (zondag 27 juni)
Wilco & Amanda
De planning is niet helemaal zeker, al hebben we al wel een paar dingen geboekt.
We gaan onder andere de volgende dingen zien en doen:
Zaterdag 5 juni
Amsterdam - Minneapolis

We komen rond het middaguur aan en halen dan gelijk de auto.
Zondag 6 juni
Vandaag zijn we de hele dag in Minneapolis.
Mall of America: Dit is een van de grootste winkelcentrums van de wereld met binnenin zelfs een pretpark.

Verder staat de staat Minnesota bekend om zijn vele meren.

Maandag 7 juni
Minneapolis - Waterloo
We vertrekken vanuit Minneapolis over het platteland richting Iowa. Onderweg brengen we een paar bezoeken aan John Deere dealers en brengen we een bezoek aan Hawkeye Buffalo Ranch

We overnachten in Waterloo.
Dinsdag 8 juni
Een dag voor Wilco! Vandaag gaan we naar de fabriek van John Deere in Waterloo.

Hierna gaan we naar Fredericksburg waar we overnachten bij The Farmhouse B&B.

In het plaatsje wordt dan ook het Dairy Day Festival gehouden dus groot feest met kermis en optochten.
Woensdag 9 juni
Fredericksburg- Dyersville
Geen lange rit op het programma maar een korte waar veel te zien is. We komen langs het Heartland Agribition waar de Big Bud staat tentoongesteld.

Hierna gaan we naar Dyersville waar het National Farm Toy museum is.

Hier in de buurt zijn meer farm toy winkels.
Donderdag 10 juni
Dyersville - Peoria
Vandaag een rit langs Moline, waar we vorig jaar ook waren. Natuurlijk gaan we nog een x naar de John Deere winkel daar.

Daarna gaan we door naar Peoria.
We komen langs Kickapoo Winery.

En het Wildlife Prairie State Park

Vanaf Peoria heigths mooi uitzicht over de Mississippi

's-Avonds gaan we naar de Peoria Chiefs, een baseballwedstrijd!

Vrijdag11 juni
Peoria - Pevely
Vanochtend vroeg hebben we een tour door de Caterpillar fabriek!

Hier gaan we door richting St. Louis en komen we weer een stukje over de route 66.

St. Louis

Vanaf St. Louis rijden we naar een klein plaatsje, Pevely. Hier in de buurt wordt dan een rodeo gehouden waar we kaartjes voor hebben, de Jefferson County Rodeo!

Zaterdag 12 juni
Pevely - Memphis
Natuurlijk gaan we hier naar Graceland van Elvis!

Ook gaan we naar het Civil Rights Museum. Dit is ook de plek waar Martin Luther King is doodgeschoten.

En 's-Avonds gaan we naar Beale Street. Een straat waar vele muziekcafé, barretjes en restaurantjes zitten.

Zondag 13 juni
Memphis - Jackson
Een lange rit voor de boeg. Deze gaat wel over de mooie Natchez Trace Parkway dus door mooie bossen.

Maandag 14 juni
Jackson - New Orleans
Vlakbij New Orleans ligt Laura Plantation, een oude katoenplantage die jarenlang gerund werd door Creoolse vrouwen.

Hierna gaan we door naar New Orleans.
Dinsdag 15 juni
Hele dag in New Orleans

Woensdag 16 juni
New Orleans - Gulfcoast
We gaan nu op weg richting Florida. Waar we overnachten weten we nog niet, we zien wel hoeveel we rijden op een dag en waar we terecht komen.
Allereerst gaan we nog naar Honey Island Swamp waar we een boottocht doen door het moeras.

Onderweg komen we langs mooie stranden.

Donderdag 17 juni
Onderweg Gulfcoast

Wakulla Springs

Vrijdag 18 juni
Gulfcoast - Orlando
In de middag komen we aan in Orlando waar we 2 nachten blijven. Misschien als we nog fit zijn, brengen we een bezoek aan Kelly Park. Een park met een rivier waarin je kan 'tuben' tussen de schildpadden enz.

Zaterdag 19 juni
Een speciale dag! Vandaag gaan we zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove!
In dit park kunnen we de hele dag verblijven om te zonnen, zwemmen tussen de tropische vissen, vogels voeren en nog veel meer. En als hoogtepunt gaan we hier 30 minuten zwemmen met dolfijnen!

Zondag 20 juni
Het waterpark Aquatica staat vandaag op het programma.

Maandag 21 juni
Orlando - Naples
Onderweg komen we langs Crokscrew Sanctuary

We overnachten in Naples.

Dinsdag 22 juni
Naples - Key Largo
Everglades! Vandaagkrokodillen kijken! En hopelijk een rit op een airboat.

Hierna rijden we door het park richting Key Largo.

Woensdag 23 juni
Key Largo - Key West
's Morgens gaan we snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef State Park. Voor de kust ligt hier een mooi koraalrif.

Daarna gaan we door over de Overseas Highway richting Key West. Dat is een lange snelweg over zee met tussendoor eilanden.

Key West is het zuidelijkste puntje van Amerika.

Donderdag 24 juni
We gaan weer terug over de Overseas Highway naar Miami

Vrijdag 25 juni
Onze laatste dag in Miami.

Zaterdag 26 juni
Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam. We moeten overstappen in New York en zijn zondagochtend om 8 uur weer in Amsterdam.

Hey wat leuk om jullie weer te kunnen volgen, deze vakantie. Staat veel op de planning !! Zwemmen met doflijnen moet je zekers doen. Toevallig gisteren een film gezien van mijn fam in Curacao (echt geweldig)
Wensen jullie als eerste een mooie dag op 3 juni en een hele fijne vakantie
Gr van ons
geniet maar lekker het weer is al weer veel minder dus niet getrurt heel veel plezier en wy horen nog van jullie de kleding van het feest was heel mooi groetjes van co en cor